Kokosový cukr je jedním z nejzdravějších přírodních sladidel. Kokosový cukr je charakteristický výraznou chutí s karamelovým nádechem. Je bohatý na vitaminy, minerály (železo, zinek vápník, draslík) a aminokyseliny. Příznivý je také nízký glykemický index (35).
Indonéský pěstitel kokosových palem, z jejichž květů je získáván kokosový cukr,si za dobu svého působení v této oblasti vydobyl silné postavení. Klade důraz na ekologický způsob pěstování, ale i na formu sušení a skladování. Kokosový cukr Naturalis je získáván v souladu s normami Fair Trade.
Základem kokosového cukru je sběr nektaru z květů kokosových palem. Kokosový nektar je zahříván, dochází k postupnému odpařování tekutiny a tvorbě drobných krystalků.
Kokosový cukr se výborně hodí na pečení, přípravu dezertů, kaší, cereálií, nápojů (káva, kakao, smoothies, koktejly) a dalších pokrmů.
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
---|---|
Energie |
1612 kJ / 379 kcal |
Bílkoviny | 1,6 g |
Sacharidy | 93,1 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 0,2 g |
Sůl | 0 g |
Košík je prázdný